Kycklingsallad Nicoise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingsallad Nicoise

Kycklingsallad Nicoise

med ägg och majodressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Ikväll lagar vi en underbar kycklingsallad Nicoise fylld med en massa spännande ingredienser. Perfekt ugnsstekt kyckling som får fantastisk smak av kryddblandningen Medelhavets Pärla. Salladen innehåller även kokt potatis, gröna bönor, schalottenlök, gemsallad, tomater och morot. En krämig vitlöksdressing och halva kokta ägg fulländar den ljuvliga salladen.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Haricots verts

300

Strimlad kycklingbröstfilé

4

Medelhavets Pärla

1

Schalottenlök

1

Sallad

1

Morot

2

Tomat

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4

Vitlöksflörter

400

Småpotatis

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)644 kcal
Energi (kJ)2694 kJ
Fett4.3 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater45.7 g
varav socker11.1 g
Protein49.4 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis & bönor
1

Sätt ugnen på 220°/200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis, och koka dem i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Halvera haricots verts [1/2 paket, 2P], och tillsätt dem i kastrullen de sista 1-2 min av potatisens koktid. Häll av vattnet, skölj potatis och haricots verts i kallt vatten, och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan.

Stek kyckling i ugnen
2

Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka ägg
3

Koka upp en liten kastrull med saltat vatten*. Koka ägg* [2 st | 4 st] i 7-8 min, för att få krämig äggula, häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skala och halvera ägg, och ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
4

Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka gemsallad. Riv morot (oskalad) grovt. Skär tomat i 2 cm breda klyftor.

Blanda sallad
5

Blanda majonnäs, Vitlöksflörter, en skvätt vatten*, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. 

Tillsätt potatis, haricots verts och hackade grönsakerna, och blanda försiktigt.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med kyckling och kokt ägg. Krydda ägget med en nypa salt* och peppar*.