topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingsaltimbocca

Kycklingsaltimbocca

med broccolini & rostad potatis

Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha Saltimbocca! Vi byter ut kalvkött mot kyckling som vi kryddar med salvia och lindar in i prosciutto. Vi lagar även rostade körsbärstomater som vi blandar med mandlar och broccolini - broccolins lillebror! Perfekta tillbehör är rostad potatis och en ljuvligt krämig sås med ost och grädde!

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

150

Broccolini

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

300

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

50

Prosciutto

20

Finriven ost

½

Timjan

1

Salvia

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)722 kcal
Energi (kJ)3020 kJ
Fett30.63 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater58.93 g
varav socker11.6 g
Protein55.58 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Plocka och finhacka timjanblad [1/2 påse, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka mandlar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered saltimbocca
2

Plocka salviablad. Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm. Placera kycklingbröst på två prosciuttoskivor. Lägg 2-3 salviablad ovanpå, och linda in kycklingbröst med prosciuttoskivor

Rosta körsbärstomater
3

Placera körsbärstomater till en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar*. Ta ut potatisen ur ugnen och strö över riven ost. Sätt in plåtar med potatis och körsbärstomater i ugnen och rosta de återstående 15 min.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd. Stek tills gyllene och genomstekt, 3-5 min på varje sida (beroende på tjocklek). För över till en tallrik för att vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka gräddsås
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt broccolini och en skvätt vatten*, och stek i 3-4 min. Tillsätt hackade mandlar, hälften av vitlöken och en klick smör*, och stek i 1 min. För över till en skål och täck över. Hetta upp en skvätt olivolja* och resterande vitlök, matlagningsgrädde, timjan, buljong och köttsaft från kycklingen. Koka i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Rör rostade körsbärstomater i skålen med broccolini. Lägg upp saltimbocca kyckling, broccolinisallad och rostad potatis på tallrikar. Skeda över gräddsås på kycklingen.