.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lime
Grönsaksbuljong
150
Basmatiris
12.5
Ketchup
Strimlad kycklinglårfilé
10
Sojasås
12.5
Honung
1
Morot
1
Röd paprika
2
Salladslök
200
Sockerärtor
⅓
Olivolja
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Skala och riv morot. Halvera paprika, ta bort stjälken och fröna och skiva tunt. Ansa och skiva salladslök tunt. Ansa sockerärtor. Halvera lime.
Rör i grönsaksbuljong och ris i kastrullen när vattnet kokar. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda ketchup, sojasås, honung och juice från en limehalva i en liten skål. Skär den andra limehalvan i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna eller wok på hög värme. När oljan är uppvärmd kan du fräsa kycklingstrimlorna tills de börjar få färg, 5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Tillsätt paprika i stekpannan och fräs i ytterligare 5 min. Lägg i sockerärtor och morot. Häll i såsen. Fräs under omrörning i 3-4 min. Ta av stekpannan från värme när såsen börjar puttra.
Fördela riset i era skålar och toppa med den frästa kycklingen och grönsakerna. Servera med en limeklyfta och avsluta med att strö över med den hackade salladslöken.