Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
1
Koriander
1
Morot
280
Kycklinginnerfilé
100
Nudlar
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
2
Salladslök
20
Jordnötter
1
Rödlök
1
Lime
Olivolja
Vatten
Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Riv limezest tills du har en nypa och skär limen i klyftor. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Skär kycklingen i tunna strimlor på en separat skärbräda. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Lägg i nudlar [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i det kokande vattnet. Koka i 6-7 min. Häll av och skölj nudlarna under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, morötter, paprika, rödlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna möra. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka koriander och jordnötter.
Tillsätt woksåsen och hälften av salladslöken när kycklingen är färdiglagad. Låt koka i 1 min eller tills uppvärmd. Rör sedan i nudlarna.
Fördela kycklingwok mellan era skålar. Garnera med koriander, jordnötter och resterande salladslök. Servera med limeklyftor vid sidan av.