Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
2
Salladslök
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
20
Jordnötter
1
Morot
1
Rödlök
1
Ekologisk lime
1
Paprika
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Chiliflakes
Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Riv limezest tills du har en nypa och skär limen i klyftor. Skär morot i tunna halvmånar. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, morot, paprika, rödlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 6-7 min, eller tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka jordnötter.
Lägg i nudlar i det kokande vattnet. Koka i 1-2 min. Häll av och skölj nudlarna under kallt vatten*.
Tillsätt woksåsen, limezest och hälften av salladslöken när kycklingen är färdiglagad. Låt koka i 1 min eller tills uppvärmd. Rör sedan i nudlarna.
Fördela kycklingwok mellan era skålar. Garnera med jordnötter och resterande salladslök. Strö över chili flakes efter smak och servera med limeklyftor.