Pastan rigatoni är känd för att vara en riktig såstjuv, och ni kan se fram emot en fyllig och mättande måltid i kväll. Vi lagar en underbar sås med zucchini, soltorkad tomat, oregano, grädde, körsbärstomater och vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi toppar med krispig pangrattato, färsk rucola och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
50 g
Soltorkade tomater
125 g
Körsbärstomater
1 st
Zucchini
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
40 g
Rucola
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Oregano
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 msk
Smör (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] på medelhög värme i en stor stekpanna.
Stek panko [1/2 påse, 2P] i 3–4 min, tills gyllene och spröd. Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan i en skål.
Grovhacka soltorkad tomat, zucchini och oregano.
Skölj rucola.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, soltorkad tomat, oregano och Mamas Favorit i 2–3 min.
Rör i sparat pastavatten, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, körsbärstomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], peppar och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Rör i färdig pasta.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med pangrattato, rucola och riven ost.