Lättlagad soltorkad tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad soltorkad tomatpasta

Lättlagad soltorkad tomatpasta

med ricotta, knapriga valnötter och basilika

Pasta är helt klart en ultimat vardagsrätt – hela familjen gillar det, det går snabbt att laga och det är bara fantasin som sätter gränsen för tillbehören. Till denna vegoversion som du svänger ihop på bara en kvart krävs minimalt med ansträngning. Medan spaghettin kokar blandar vi ihop alla ingredienserna till den härliga såsen – matlagningsgrädde, riven ost, körbärstomater, krossade tomater och örtkryddor – direkt i kastrullen. Det enda du behöver göra är att hacka basilika och soltorkade tomater att toppa pastan med, tillsammans med krämig ricotta.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Selleri
Senap
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

125 g

Körsbärstomater

50 g

Soltorkade tomater

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

1 portionspåse

Basilika

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3464 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett37.8 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater92.3 g
varav socker23 g
Protein30 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
2

Under tiden, hetta upp en stor kastrull på medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde, finriven ost, Hello Sunrise, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, körsbärstomater, krossade tomater, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Sjud under omrörning i 4–5 min, tills tjocknat.

Förbered topping
3

Under tiden, grovhacka basilika, valnötter och soltorkade tomater.

Vänd ner kokt pasta i såsen.

Servera
4

Lägg upp pasta i djupa skålar.

Toppa med basilika, valnötter, soltorkade tomater och färsk ricotta.