Lättlagad toscansk fläskfärsrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad toscansk fläskfärsrigatoni

Lättlagad toscansk fläskfärsrigatoni

med grönkål och färsk basilika

Släpp loss din inre italienare och laga en krämig toscansk pasta på ett kick! Denna middag är perfekt när både stora och små är hungriga och maten snabbt ska på bordet. Vi kokar rigatoni och steker blandfärs som får sällskap av en smakrik sås, riven ost och färsk basilika.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Grönkål, skuren

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Souvlaki-kryddmix

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4113 kJ
Energi (kcal)983 kcal
Fett63.3 g
varav mättat31.4 g
Kolhydrater74.6 g
varav socker8.9 g
Protein37.7 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fläskfärs, souvlaki-kryddmix och salt i 4–5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.

Medan färs steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

VIKTIGT: Fläskfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde, Mamas Favorit och kycklingbuljong och sjud i 2–3 min.

Tillsätt sparat kokvatten, vänd runt och sjud i ytterligare 1–2 min, tills sås tjocknat.

Tillsätt pasta, salt och en nypa peppar.

Servera
4

Lägg upp fläskfärspasta i skålar och strö över riven ost.

Garnera med rivna basilikablad.