Släpp loss din inre italienare och laga en krämig toscansk pasta på ett kick! Denna middag är perfekt när både stora och små är hungriga och maten snabbt ska på bordet. Vi kokar rigatoni och steker blandfärs som får sällskap av en smakrik sås, riven ost och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Grönkål, skuren
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Souvlaki-kryddmix
1.5 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 tsk
Salt till pasta
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs, souvlaki-kryddmix och salt i 4–5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.
Medan färs steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
VIKTIGT: Fläskfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde, Mamas Favorit och kycklingbuljong och sjud i 2–3 min.
Tillsätt sparat kokvatten, vänd runt och sjud i ytterligare 1–2 min, tills sås tjocknat.
Tillsätt pasta, salt och en nypa peppar.
Lägg upp fläskfärspasta i skålar och strö över riven ost.
Garnera med rivna basilikablad.