Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Supergoda tacos med vegofärs, rödlök, pak choi, asiatisk woksås, riven morot och stark srirachamajonnäs blir en favorit för hela familjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pak choi
1 st
Gurka
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 g
Chiliflakes
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
Värm ugnen till 220 °C/ 200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär pak choi och rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök i 2–3 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi och stek i ytterligare 2–3 min, eller tills den är mjuk.
Under tiden, riv morot (oskalad). Finhacka gurka.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd i gurka i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Tillsätt vegofärs, asiatisk woksås, en nypa chiliflakes, salt och en skvätt vatten till stekpannan. Stek tills uppvärmt, 2–3 min.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Fyll tortillas med färs, morot, picklad gurka och en klick srirachamajonnäs.