Ibland är det tillbehören som är mest spännande! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en smarrig glaze, och under tiden laxen är i ugnen blandar vi ihop en underbar rissallad med morot, salladslök, paprika och lime. Den glacerade laxen och den härliga rissalladen pyntas med koriander och persilja för extra smak och färg!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Ketchup
1
Morot
1
Salladslök
1
Paprika
1
Koriander
1
Ekologisk lime
4
Grönsaksbuljong
40
Sweet chilisås
10
Sesamfrön
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmati vildris
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
25
Honung
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vildris, och låt sjuda under lock på låg värme i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min.
Blanda ketchup, sojasås, honung, sweet chilisås och sesamfrön - detta är din glaze.
Ta bort skinnet från laxen. Ringla lite olivolja* i en ugnsform och lägg sedan i laxen. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur paprika och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander - spara några blad till garnering. Skär lime i klyftor.
Blanda salladslök, morot, paprika och koriander med riset i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.
Lägg upp ris i skålar och placera lax ovanpå, häll resterande glaze över laxen. Garnera med korianderblad. Servera med limeklyftor.