Vira den krämiga pastan runt gaffeln, känn doften och låt denna snabblagade laxpasta med creme fraiche, dill och citron smeka dina smaklökar. Zucchini och morot ger fyllighet medan lök och vitlök ger finjusterad balans. En enkel laxpasta är en klassiker som alltid går hem.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Zucchini
1
Morot
1
Citron
1
Dill
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
150
Crème fraiche
4
Grönsaksbuljong
200
Laxfilé
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
¼
Salt
Vatten
Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva lök tunt. Pressa vitlök. Riv zucchini. Skala och riv morot. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citron i klyftor. Finhacka dill och lägg lite åt sidan till garnering. VIKTIGT: 1) Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 2) Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt zucchini- och morotsstrimlor och fräs i ytterligare 3 min.
Ta bort skinnet och tärna laxfiléer i 2 cm stora bitar medan grönsakerna fräser i pannan. Krydda bitarna med salt* och peppar*. Tillsätt laxen till stekpannan och stek i 6-7 min. Rör om försiktigt så att laxbitarna inte bryts för mycket. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Tillsätt tagliatellen i kastrullen med kokande vatten. Koka pastan i 3-4 min. Spara lite av pastavattnet [1-2 dl, 2 pers | 3-4 dl, 4 pers] innan du häller av pastan.
Blanda ner crème fraiche, pastavatten*, grönsaksbuljong, citronzest, dill och salt* [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] i stekpannan. Sjud i 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över tagliatellen till stekpannan och rör om försiktigt.
Fördela laxpastan mellan era tallrikar och garnera med dill. Servera med citronklyftor vid sidan av.