Kryddade köttbullar på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddade köttbullar på nötfärs

Kryddade köttbullar på nötfärs

med krispig sallad och valnöt- och örtyoghurt

I kväll gör vi köttbullar på nötfärs. Vi kryddar köttbullarna med citronpeppar och vår kryddblandning Vitlöksflörter. Tillbehör är en krispig sallad på gurka, äpple och rucola och potatisklyftor. Vi serverar med valnöts- och örtyoghurt.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Vitlöksflörter

225 g

Nötfärs

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

40 g

Rucola

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

½ st

Lök

2 g

Citronpeppar

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2618 kJ
Energi (kcal)626 kcal
Fett35.8 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater51.2 g
varav socker11.5 g
Protein34.2 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Gör köttbullar
2

Under tiden, riv lök grovt.

Blanda nötfärs, lök, Vitlöksflörter, citronpeppar, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala gurka i tunna band med en potatisskalare.

Blanda gurka, äpple, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Gör valnöts- och örtyoghurt
5

Grovhacka valnötter.

Finhacka persilja.

Blanda yoghurt, valnötter, persilja, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatis, köttbullar och sallad på tallrikar.

Servera med valnöts- och örtyoghurt.