I kväll gör vi köttbullar på nötfärs. Vi kryddar köttbullarna med citronpeppar och vår kryddblandning Vitlöksflörter. Tillbehör är en krispig sallad på gurka, äpple och rucola och potatisklyftor. Vi serverar med valnöts- och örtyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Vitlöksflörter
225 g
Nötfärs
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Potatis
40 g
Rucola
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
½ st
Lök
2 g
Citronpeppar
1 st
Äpple
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, riv lök grovt.
Blanda nötfärs, lök, Vitlöksflörter, citronpeppar, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skala gurka i tunna band med en potatisskalare.
Blanda gurka, äpple, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Grovhacka valnötter.
Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, valnötter, persilja, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp potatis, köttbullar och sallad på tallrikar.
Servera med valnöts- och örtyoghurt.