.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Bulgur
1
Röd paprika
1
Mynta
200
Halloumi
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
8
Dukkah-njuta
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
25
Honung
1
Gröna linser
50
Salladsmix
75
Gräddfil
1
Ägg
2
Olivolja
2.5
Vatten
Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] i en kastrull. Rör i bulgurn, koka upp igen och ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 12-15 min.
Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka myntablad (kasta stjälken). Lägg mynta och paprika i en skål. Skär halloumi i 3 skivor per person.
Vispa ägg* i en skål. Blanda panko, dukkah, en generös nypa salt* och peppar* i ytterligare en skål. Vänd halloumiskivorna först i ägg* och sedan i panko. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en stor skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida tills krispiga.
Pressa vitlök. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 hel, 4 pers], honung, olivolja* [2 msk | 4 msk] och vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Blanda linser, bulgur, paprika och mynta i en skål. Häll över dressingen och krydda med salt* och peppar* efter smak. Rör om. Dela resterande citron i klyftor.
Fördela salladsmixen mellan era tallrikar och lägg bulgurblandningen ovanpå. Toppa med krispig halloumi. Servera med gräddfil och citronklyftor vid sidan av.