.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Grekisk salladsost
200
Körsbärstomater
12.5
Honung
450
Sötpotatis
70
Rucola
1
Vitlöksklyfta
1
Schalottenlök
1
Gröna linser
1
Citron
1
Granatäpple
2
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i mitten ugnen i 25-30 min. Skiva schalottenlök tunt. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. Halvera citron.
Bland citronjuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers], olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* till en dressing. Halvera granatäpple och slå varje halva med baksidan av en träslev över en skål så att kärnorna lossnar. TIPS: Sätt en plastpåse runt granatäpplet när du ska få loss kärnorna så slipper du envisa fläckar i ditt kök och på kläderna.
Halvera körsbärstomater. Dela salladsost [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Placera tomathalvorna och salladsosten på en plåt med bakplåtspapper. Rosta ovanför sötpotatisarna i ugnen i ca 5 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och tillsätt schalottenlök. Fräs i 2-4 min. Häll i linserna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen och blanda ner citrondressingen.
Ta ut plåten och sätt ugnen på grillfunktion. För över tomathalvorna till en skål. Ringla honung [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] över salladsosten. Grilla överst i ugnen i 2 min.
Rör i tomaterna i linsblandningen. Fördela den sedan mellan era tallrikar. Toppa med sötpotatisklyftor, salladsosten och rucola [1/2 påse, 2 pers], och sist men inte minst granatäpplekärnor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.