topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linssallad

Linssallad

med honungsbakad grekisk ost och sötpotatis

Alltså ärligt, titeln på detta recept gör inte rätten rättvisa. Denna fantastiska middag är fullproppad med läckra smaker; sötpotatispommes, ugnsrostade tomater och linser stekta med vitlök och schalottenlök blandade med en citrondressing, och vips har du en saliverande god sallad. Toppa med utsökt god honungsgrillad salladsostoch ruccola, och framför dig har du en riktig festmåltid att sätta tänderna i.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Körsbärstomater

450

Sötpotatis

1

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

1

Gröna linser

1

Citron

75

Grekisk salladsost

12.5

Honung

70

Rucola

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)321 kcal
Energi (kJ)1343 kJ
Fett15.77 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater25.05 g
varav socker5.6 g
Protein15.61 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Skär sötpotatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min. Pressa vitlök. Skiva schalottenlök tunt. Skölj linserna i en sil under kallt vatten. 

Förbered dressing
2

Halvera citron. Bland en skvätt citronjuice och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] med en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Rosta ost & tomater
3

Halvera körsbärstomater när sötpotatisen har 10 min kvar på tillagningstiden. Skär salladsost [1/2 st, 2 pers] i 2 cm breda skivor. Placera tomathalvorna och salladsosten på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta ovanför sötpotatisen i ugnen i ca 5 min. 

Fräs lök & linser
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i 2-4 min. Tillsätt linserna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen och rör i citrondressingen.

Ringla över honung
5

Ta ut båda plåtarna från ugnen när sötpotatisen och tomaterna är färdiglagade. Ändra ugnen till grillfunktion. För över tomathalvorna till linsblandningen och rör om. Låt salladsosten ligga kvar på plåten och ringla över honung [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers]. Grilla den sedan överst i ugnen i 2 min.

Servera
6

Fördela sötpotatisklyftorna och linsblandningen mellan era tallrikar. Toppa med salladsosten och rucola [1/2 påse, 2 pers].