Denna underbara sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är linser stekta i smör och persilja. Salladsmix, rädisa och körsbärstomater bidrar med färg och olika konsistenser. Vi toppar med krämig avokado, krispiga vitlökskrutonger, grekisk salladsost och picklad rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
60
Salladsmix
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
25
Vitvinsvinäger
½
Rödlök
75
Rädisor
125
Körsbärstomater
1
Avokado
1
Gröna linser
100
Grekisk salladsost
3
Vatten (steg 1)
Smör (steg 3)
Socker (steg 1)
2
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C (varmluft). Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk | 5 msk], en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så lök täcks av vätska och ställ åt sidan tills det ska serveras.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka persilja. Blanda vitlök, olivolja* [2 msk | 4 msk], hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Bryt baguette i bitar direkt i skålen, och blanda ordentligt med oljan. Fördela brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och baka tills krispiga, 6-8 min.
Skölj linser i en sil. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek linser, resterande persilja, en nypa salt* och peppar* i 4-5 min.
Skölj salladsmix. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor. Skär körsbärstomater och rädisor i kvartar.
Blanda salladsmix, tomat, rädisor, en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt vitlökskrutonger till salladen och blanda. Häll av lagen från rödlök.TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.
Lägg upp sallad i skålar. Toppa med linser, smulad grekisk salladsost, avokado och picklad rödlök.