Jorden runt-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jorden runt-kryddad kyckling

Jorden runt-kryddad kyckling

med rostade grönsaker och srirachamajo

Kyckling, potatis och grönsaker – det har du säkert lagat många gånger. Men vi tror ändå att vi lyckas överraska lite med kvällens underbart goda kombination! Vi kryddar kyckling med vår egen örtdoftande kryddblandning som vi kallar Jorden Runt, bryner den och låter den sen stekas färdigt i ugnen i sällskap av lök, morot, potatis och majs. Vi toppar härligheterna med en både krämig och kryddig srirachamajonnäs.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

500 g

Potatis

1 burk

Majs

60 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2722 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett23 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater67 g
varav socker17.7 g
Protein44 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna morot och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera lök, morot och potatis på ena sida av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered råvaror
3

Skölj salladsmix.

Häll av majs.

Krydda kyckling med salt, peppar och Jorden Runt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Ta ut plåten med grönsaker när det återstår 10 min av tillagningstiden. Toppa grönsakerna med majs och placera kyckling på den andra sidan av plåten.

Tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills kycklingen är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt salladsmix
5

Skär kyckling i tunna skivor.

Blanda salladsmix med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker och kyckling på tallrikar.

Servera med srirachamajonnäs.