Mandel- och pankopanerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandel- och pankopanerad kyckling

Mandel- och pankopanerad kyckling

med rostade grönsaker och vitlöksdressing

Smakrik och enkel är denna rätt där gyllenstekt mandel- och pankopanerad kyckling serveras med rostad morot, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av vår härliga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och smarik vitlöksdressing med yoghurt och rökt paprikapulver blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Aubergine

280 g

Kycklinginnerfilé

½ st

Vitlöksklyfta

2 g

Rökt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2601 kJ
Energi (kcal)622 kcal
Fett15.5 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater73.4 g
varav socker9.9 g
Protein48.5 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) och aubergine i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka mandlar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda kyckling med salt.

TIPS: Ju mindre bitar du hackar mandlarna i, desto lättare blir det att panera kycklingen.

Panera kyckling
3

Blanda mandlar, panko och salt i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i pankomix.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksdressing
5

Blanda yoghurt, vitlök, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling.

Ringla över vitlöksdressing.