Lätta ankar och ge dig ut på en gastronomisk kvällstur tillsammans med krispig, mandelpanerad gråsej och väldoftande rosmarinpotatis. Ro igenom den krämiga dilldressingen och njut när smakerna korsbefruktas i din mun. Med det här receptet är det omöjligt att få bottennapp.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Salladsmix
500
Potatis
1
Rosmarin
1
Vitlöksklyfta
20
Pecorino Romano ost
1
Citron
Gråsej
½
Dill
75
Gräddfil
1
Gurka, piccolo
Gurka
1.33
Smör
1
Ägg
½
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Finhacka rosmarinblad (kasta stjälken). Placera potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och strö över halva rosmarinen, en nypa salt* och peppar*. Blanda och sprid potatis jämnt över plåten och baka i ugnen, 25-30 min. TIPS: Försök att skära potatisen i korrekt storlek så tillagningstiden stämmer.
Finhacka vitlök. Hacka mandlar. Riv pecorino. Finriv citronzest tills du har en generös nypa. Blanda vitlök, mandlar, pecorino, citronzest, en nypa salt*, resterande rosmarin och olivolja* [2 tsk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en djup tallrik. Vispa ägg* i en djup tallrik. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Vänd fisken först i ägg* och sedan i mandelmixen. Hetta upp smör* och olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek fisken i 3-4 min per sida. VIKTIGT: Fisken är färdig när kött är vitt och ogenomskinligt. TIPS: Oroa dig inte om mandelmixen inte fastnar ordentligt. Den kan enkelt stekas och sedan strös över din sallad vid servering.
Halvera citron. Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers]. Blanda dill och crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*.
Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och gurka i en salladsskål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela mandelpanerade gråsejfiléer, rostade potatistärningar, grönsallad och dilldressing mellan era tallrikar.