Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerat fläsk serveras med rostad morot, rödbeta och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja är ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Rödbeta
2 st
Morot
1 st
Citron
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
300 g
Fläskkotlett hel
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Finhacka mandlar noggrant.
Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering).
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Skär citron i klyftor.
Skär kött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre kommer de fästa vid köttet.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda mandlar, panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik.
Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt.
Panera kött i ägg, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan.
Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök [1/2 st, 2P], en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och strö över persiljeblad.
Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.