Mandelpanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerat fläsk

Mandelpanerat fläsk

med rostade grönsaker och persiljedressing

Smakrik och enkel är denna rätt där mandelpanerat fläsk serveras med rostad morot, rödbeta och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja är ett perfekt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Citron

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödbeta

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3076 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett24.2 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker16.9 g
Protein47.5 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Finhacka mandlar noggrant.

Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering).

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron i klyftor.

Skär kött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda.

TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre kommer de fästa vid köttet.

Panera kött
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda mandlar, panko, Mamas Favorit och salt i en ny djup tallrik.

Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt.

Panera kött i ägg, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan.

Blanda persiljedressing
5

Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och strö över persiljeblad.

Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.