Smakrik och enkel är denna rätt där mandelpanerat fläsk serveras med rostad morot, rödbeta och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba. En både krämig och syrlig dressing på gräddfil med citron och persilja är ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Rödbeta
2 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm breda klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Finhacka mandlar noggrant.
Grovhacka persilja (spara några hela blad till garnering).
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron i klyftor.
Skär kött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda.
TIPS: Ju mindre mandelbitarna är, desto bättre kommer de fästa vid köttet.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda mandlar, panko, Mamas Favorit och salt i en ny djup tallrik.
Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt.
Panera kött i ägg, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 2) Tillsätt extra olja vid behov så kött inte fastnar i stekpannan.
Under tiden, blanda persilja, gräddfil, vitlök, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och strö över persiljeblad.
Servera med mandelpanerat fläsk och persiljedressing.