Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Det har aldrig varit lättare att göra pizza än med vår superenkla variant av den klassiska margheritan. Vi toppar ciabatta med en enkel tomatsås på tomatpuré och örtkryddor, riven gouda och färska körsbärstomater. Efter bara 10 minuter i ugnen har du en frestande pizza som får extra smak och färg av att toppas med färska basilikablad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
125 g
Körsbärstomater
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Basilika
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
1 msk
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till tomat
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera ciabatta på längden och placera halvorna med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda tomatpuré, Vitlöksflörter, vatten och socker i en liten skål. Ställ åt sidan.
Halvera körsbärstomater.
Bre tomatsås på ciabatta och toppa med riven ost och körsbärstomater.
Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Grädda i 8–10 minuter, tills osten smält och brödet börjar bli knaprigt.
Toppa ciabattapizza med hela basilikablad och servera.