Så blev det helg, och familjen eller middagsgästarna ska skämmas bort med fantastiska rumpsteksburgare. Det möra köttet får fantastisk smak av att marineras i balsamvinäger innan det steks till perfektion. Vi bygger våra burgare med pestodressing, kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor och serverar dem med vitlöksdoftande klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Krämig pestodressing
1 st
Tomat
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Rucola
1 st
Rödlök
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat, krydda med salt och ringla över balsamvinäger.
Vänd kött så det täcks i balsamvinäger och ställ åt sidan för att marineras.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm tjocka klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.
Rör i vatten, socker och en nypa salt. Sjud i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Skär tomat i tunna skivor.
Skölj rucola.
Dela bröd på mitten.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Ta upp kött från marinaden och stek det i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Tillsätt marinad och stek i ytterligare 30 sek, tills tjocknad.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Placera bröd direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmt, när det återstår 4 min av potatisens tillagningstid.
Skär kött i tunna skivor och krydda med en nypa salt och peppar.
Bre bröd med en klick pestodressing.
Bygg burgare med kött, karamelliserad lök, rucola och tomatskivor.
Servera med klyftpotatis och resterande pestodressing att doppa i.