Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. En rostad bagel med lyxig fyllning är det perfekta sättet att starta helgen på. Vi vispar ricotta med olivolja och kombinerar den fluffiga blandningen med sprött bacon, avokado och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Avokado
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
125 g
Bacon, skivor
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Dela på bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i 6–8 min, eller tills rostade och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.
Under tiden, blanda ricotta, olivolja [1 msk], salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Vispa i 1 min, eller tills slätt.
Skär soltorkad tomat i tunna skivor.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado ur skalet med en sked, och skär det i 1/2 cm tunna skivor.
TIPS: du kan använda en sax för att dela tomaterna lättare.
Bre smör [1 msk] på bagelhalvorna.
Placera med ett lager avokado och soltorkad tomat på brödets bottenhalva. Krydda med en nypa salt.
Toppa med bacon, ricotta och den övre bagelhalvan.