Baconpannkakor och äppelkompott
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconpannkakor och äppelkompott

Baconpannkakor och äppelkompott

4 portioner | med rostade valnötter

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Vi bjuder på en perfekt kombination av salt och sött i detta underbara recept på pannkakor. Vi toppar våra frasiga pannkakor med salt bacon, en söt äppelkompott med smör och knapriga, rostade valnötter.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

125 g

Bacon, skivor

2 st

Äpple

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till stekning

4 msk

Smör till sås

4 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

5 dl

Vatten till pannkakor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6376 kJ
Energi (kcal)1524 kcal
Fett83 g
varav mättat40.7 g
Kolhydrater153 g
varav socker51.9 g
Protein37.2 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Ugnsstek bacon
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera baconet på en plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Stek pannkakor
2

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Gör äppelkompott
3

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Grovhacka valnötter.

Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Lägg över i en liten skål.

Smält smör i samma kastrull på medelvärme. Tillsätt äpple, socker och salt. Sjud i 3–4 min, tills äpple är lätt mjukt.

Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med bacon och äppelkompott.

Strö över valnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image