Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Vi bjuder på en perfekt kombination av salt och sött i detta underbara recept på pannkakor. Vi toppar våra frasiga pannkakor med salt bacon, en söt äppelkompott med smör och knapriga, rostade valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
125 g
Bacon, skivor
2 st
Äpple
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2 msk
Smör till stekning
4 msk
Smör till sås
4 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
5 dl
Vatten till pannkakor
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera baconet på en plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Smält smör i samma kastrull på medelvärme. Tillsätt äpple, socker och salt. Sjud i 3–4 min, tills äpple är lätt mjukt.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med bacon och äppelkompott.
Strö över valnötter.