Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Caesarsallad är en klassiker som de flesta känner till och med det här receptet svänger du enkelt ihop din egen hemlagade variant. Vi serverar basen med sallad, krutonger och hyvlad ost med en krämig dressing på gräddfil, majonnäs, vitlök och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
200 g
Romansallad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär baguette i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är gyllene och krispiga.
Finhacka eller pressa vitlök.
Ansa sallad och separara och grovhacka salladsbladen.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner sallad.
Tillsätt krutonger och hälften av osten och vänd runt.
Servera sallad i en skål och toppa med resterande ost.