Familjebrunch | med avokadotoast
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Familjebrunch | med avokadotoast

Familjebrunch | med avokadotoast

4 portioner | och chokladpannkakor

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Förbered en härlig familjebrunch! Vi steker fluffiga amerikanska pannkakor med chokladknappar och gör avokadotoast med rostade baguetter som vi toppar med bacon och pumpakärnor. Yoghurt varvas med granatäpplekärnor och toppas med honungrostade valnötter i glas, och sen återstår det bara att väcka dagens huvudperson!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid50 minuter
50 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Honung

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

2 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)

300 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

125 g

Bacon, skivor

1 st

Granatäpple

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)10462 kJ
Energi (kcal)2501 kcal
Fett123.4 g
varav mättat54.8 g
Kolhydrater266.1 g
varav socker100.6 g
Protein63.3 g
Salt7.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Ugnsstek bacon
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Halvera baguette på längden och sedan på bredden för att få 8 bitar.Placera på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills spröd och rostad.

Rosta valnötter
2

Under tiden, grovhacka valnötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta valnötter, honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötter är täckta.

Lägg över på ett bakplåtspapper, sprid ut och låt svalna.

Stek pannkakor
3

Vispa vatten, pannkaksmix och chokladknappar i en stor skål tills slätt.

Torka ur stekpannan och smält smör i den på medelhög värme.

Portionera ut smet till pannkakor på 5 cm i pannan.Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen tills servering.

Förbered yoghurt
4

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

Varva yoghurt och granatäpplekärnor i två lager i glas och toppa med honungsrostade valnötter.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Gör avokadotoast
5

Halvera och kärna ur avokado.Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado med gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Bre avokado på baguette och toppa med bacon och pumpakärnor.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadon.

Servera
6

Lägg upp avokadotoast, yoghurt och pannkakor på ett serveringsfat eller en skärbräda.