Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chèvre chaud – som helt enkelt betyder ”varm getost” – är en fransk klassiker och en vanlig lunchrätt på Paris bistror. Du svänger enkelt ihop denna smarriga rätt i ditt eget kök. Vi rostar baguette med getost och serverar den med honungsdoppade valnötter över en sallad med päron och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Salladsmix
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 st
Päron
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Honung
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela baguette på längden och sedan på hälften för att få 4 bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Bre på getost och krydda med en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.
Blanda balsamvinäger, olivolja [1/2 msk] och socker [1/2 tsk] i en stor skål.
Skölj salladsmix och halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Vänd ner salladsmix och päron i skålen med dressing.
Grovhacka valnötter och blanda dem med honung i en liten skål.
Lägg upp sallad i skålar.
Toppa med getostbaguette och honungsvalnötter.