Gyllene toscakaka med en twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllene toscakaka med en twist

Gyllene toscakaka med en twist

6-8 portioner | med mandeltosca med hasselnötter

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Idag gör vi en fantastisk toscakaka som kommer att älskas av hela familjen. Den klassiska toscakakan toppas med mandelglasyr, och vår spännande variant får en extra twist genom att utöver mandlar även innehålla hasselnötter.

Allergener:
Vete
Mandel
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)

100 g

Sirap

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

40 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

80 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

4 msk

Smör (steg 2)

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Mjölk (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)8663 kJ
Energi (kcal)2071 kcal
Fett115.3 g
varav mättat32.5 g
Kolhydrater221.6 g
varav socker65.7 g
Protein30.2 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Baka kaka
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.

Baka i 20 min.

TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 

Gör tosca
2

Grovhacka mandel och hasselnötter.

Smält smör [4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt florsocker, sirap, vetemjöl [1 msk] och mjölk [1 msk]. Sjud under omrörning tills tjocknat, 3-4 min.

Rör i mandel och hasselnötter i toscan och bred över kakan.

Baka toscakaka
3

Baka i ytterligare 15 min, tills glasyren är gyllene och karamelliserad.

Servera
4

Låt kakan svalna innan servering.