Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Idag gör vi en fantastisk toscakaka som kommer att älskas av hela familjen. Den klassiska toscakakan toppas med mandelglasyr, och vår spännande variant får en extra twist genom att utöver mandlar även innehålla hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
100 g
Sirap
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
80 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
4 msk
Smör (steg 2)
1 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Mjölk (steg 2)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Häll smeten i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.
Baka i 20 min.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Grovhacka mandel och hasselnötter.
Smält smör [4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt florsocker, sirap, vetemjöl [1 msk] och mjölk [1 msk]. Sjud under omrörning tills tjocknat, 3-4 min.
Rör i mandel och hasselnötter i toscan och bred över kakan.
Baka i ytterligare 15 min, tills glasyren är gyllene och karamelliserad.
Låt kakan svalna innan servering.