Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Idag gör vi en fantastisk toscakaka som kommer att älskas av hela familjen. Den klassiska toscakakan toppas med mandelglasyr, och vår spännande variant får en extra twist genom att utöver mandlar även innehålla hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
80 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
100 g
Sirap
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
4 msk
Smör till stekning
1 msk
Mjöl till glasyr
1 msk
Mjölk till glasyr
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper och platta till med en slickepott.
Grädda i ugnen i 20 min.
TIPS: Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Grovhacka mandlar och hasselnötter.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt florsocker, sirap, vetemjöl och mjölk. Sjud under omrörning tills tjocknat, 3–4 min.
Rör ner mandlar och hasselnötter i toscan och bre över kakan.
Grädda i ytterligare 15 min, tills toscan är gyllene och karamelliserad.
Låt kakan svalna innan servering.