Helgbrunch | med potatiskakor, pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Helgbrunch | med potatiskakor, pannkakor

Helgbrunch | med potatiskakor, pannkakor

4 portioner | och tropisk mangosmoothie

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en riktigt smarrig hemlagad brunch. Vi gör potatiskakor med gouda som vi toppar med bacon och pannkakor med kokos som vi toppar med hallonsylt och hackad mandel. Självklart bjuder vi även på en fräsch smoothie – dagens tropiska variant innehåller mango, apelsin, kokosmjölk och yoghurt.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Mango

150 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

250 ml

Kokosmjölk

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

2 st

Apelsin

140 g

Bacon, tärnad

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Hallonsylt

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

5 dl

Vatten (steg 2)

2 msk

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)9596 kJ
Energi (kcal)2294 kcal
Fett113.3 g
varav mättat66 g
Kolhydrater247.8 g
varav socker115.4 g
Protein62.8 g
Salt7.2 g

Köksredskap

Kastrull
Large Frying Pan

Instruktioner

Gör potatiskakor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar. Koka potatis och vitlök i 8–10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet.

Blanda potatis, gouda, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Fördela potatis i 8 muffinsformar. Toppa med bacon och grädda i 20 min, tills bacon är brynt och krispigt.

Grovhacka mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Forma potatiskakor på en plåt och toppa med bacon om du inte har muffinsformar.

Stek pannkakor
2

Vispa ihop vatten [5 dl], pannkaksmix och hälften av riven kokos i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: Tillsätt mer smör vid behov.

Gör smoothie
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.

Skala apelsin, halvera den på längden och ta bort de vita hinnorna. Skär apelsin i tunna skivor och lägg i en skål.

Tillsätt mango, apelsin, kokosmjölk och yoghurt till mixern.

Mixa i 1–2 min, tills smoothien har önskad konsistens.

TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.

Servera
4

Häll upp smoothie i 4 glas.

Servera med potatiskakor och pannkakor toppade med resterande kokos, hallonsylt och mandel.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image