Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 6 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Låt mamma ta sovmorgon och förbered en härlig brunch för att skämma bort henne lite extra! Vi steker fluffiga amerikanska pannkakor med chokladknappar och gör avokadotoast med rostade baguetter som vi toppar med bacon och pumpakärnor. Yoghurt varvas med granatäpplekärnor och toppas med honungrostade valnötter i glas, och sen återstår det bara att väcka dagens huvudperson!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Granatäpple
50 g
Honung
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
2 st
Avokado
125 g
Bacon, skivor
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
5 dl
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Halvera baguette på längden och sedan på bredden för att få 8 bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt. Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills spröd och rostad.
Under tiden, grovhacka valnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter, honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötter är täckta.
Lägg över på ett bakplåtspapper, sprid ut och låt svalna.
Vispa vatten [5 dl], pannkaksmix och chokladknappar i en stor skål tills slätt.
Torka ur stekpannan och smält smör [2 msk] i den på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 5 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen tills servering.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
Varva yoghurt och granatäpplekärnor i två lager i glas och toppa med honungsrostade valnötter.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med gräddfil, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Bre avokado på baguette och toppa med bacon och pumpakärnor.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadon.
Lägg upp avokadotoast, yoghurt och pannkakor på ett serveringsfat eller en skärbräda.