topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mummifierad grillost

Mummifierad grillost

2 portioner | med srirachamajonnäs

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Ost, bacon och honung – låter inte det som de perfekta komponenterna för ett supergott tillbehör? Den söta honungen blir ett klockrent komplement till sältan från den baconlindade grillosten och srirachamajonnäs blir en perfekt dippsås. Dessutom passar denna mummifierade ost extra bra som Halloween-rätt.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Honung

125 g

Bacon, skivor

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3480 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett72.6 g
varav mättat32.1 g
Kolhydrater14.4 g
varav socker13.4 g
Protein33.3 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär grillost i 2 cm tjocka skivor på längden.

Halvera bacon och skär i 1 cm breda band på längden.

Rosta grillost
2

Linda varje skiva grillost med en bit bacon för att få den att se ut som en mumie.

Placera grillost på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15 min, eller tills gyllene.

Ringla över honung
3

Ta ut färdig grillost ur ugnen och ringla över honung.

Servera
4

Servera baconlindad grillost med srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image