Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I dag frestar vi med en härlig sidorätt som är både välsmakande och färgglad. Vi rostar vitlöksdoftande chips av pitabröd i ugnen och serverar dem med en krämig ostdipp med gräddfil och ugnsbakade tomater som vi toppar med färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Basilika
2 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja och generöst med salt och peppar. Rosta i 15–20 min, eller tills mjuka.
Finhacka eller pressa vitlök och finhacka basilika.
Blanda hälften av vitlök, olivolja [2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Skiva pitabröd hela vägen igenom och skär varje halva i 4 lika stora delar.
Fördela pitachips på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.
Rosta i mitten av ugnen i 4–5 min, tills gyllene och spröda.
TIPS: Håll koll på chipsen, så att de inte bränns!
Smula ner salladsost i en skål.
Lägg till gräddfil, återstående vitlök, hälften av basilika, socker [1/4 tsk], olivolja [1 msk], salt [1/2 tsk] och peppar.
Vispa tills slätt, 1–2 min.
Toppa ostdipp med rostade tomater och strö över återstående basilika.
Servera med pitachips.