Pita med grillost och gurka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita med grillost och gurka

Pita med grillost och gurka

2 portioner | med srirachamajo

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Pitabröd med fyllning är en perfekt lunch, eftersom går den snabbt att laga och kan varieras i all oändlighet. I dag brer vi våra rostade pitabröd med srirachamajonnäs och fyller dem med sprödstekt grillost, salladsmix och färsk gurka.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Salladsmix

1 st

Gurka

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

100 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3481 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett60.8 g
varav mättat25.2 g
Kolhydrater42.4 g
varav socker7.9 g
Protein31.3 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Värm pitabröd
1

Värm ugnen till 240 ºC/220 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom. 

Stek grillost
2

Under tiden, skär grillost i 1 cm tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
3

Skölj salladsmix.

Skär gurka i 1 cm tjocka skivor.

Blanda majonnäs och sriracha i en liten skål.

Servera
4

Skär en öppning i ena sidan av pitabröd.

Bre pitabröd med srirachamajo och fyll med grillost, salladsmix och gurka.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image