Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Brioche är ett mjukt och luftigt bröd som fungerar både till burgare och som här – i en lyxig brunchrätt. Vi rostar brioche och bacon i ugnen och steker skivad portobellosvamp och ägg med riven ost att fylla våra bröd med. Vi vispar också ihop en krämig dressing med crème fraiche och gräslök som blir ett perfekt komplement till vår härliga fyllning.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
150 g
Portabello
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
125 g
Bacon, skivor
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt (steg 1)
2 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, skär svamp i 1/2 cm tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp i 7–8 min, tills brynta och mjuka. Krydda med salt [1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg över till en skål och täck med folie.
Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Knäck ägg [2 st] i stekpannan och toppa med finriven ost. Stek tills äggvitan är fast och äggulan har önskad konsistens, 4–5 min.
TIPS: Detta ger en rinnande gula, stek i 6–7 min för en fast gula.
Dela briochebröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda crème fraiche, gräslök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Fyll briochebröd med gräslöksdressing, svamp, ägg och bacon.