Portobello- och baconbrioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello- och baconbrioche

Portobello- och baconbrioche

2 portioner | med ost och ägg (OBS! Ägg medföljer inte)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Brioche är ett mjukt och luftigt bröd som fungerar både till burgare och som här – i en lyxig brunchrätt. Vi rostar brioche och bacon i ugnen och steker skivad portobellosvamp och ägg med riven ost att fylla våra bröd med. Vi vispar också ihop en krämig dressing med crème fraiche och gräslök som blir ett perfekt komplement till vår härliga fyllning.

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

150 g

Portabello

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

125 g

Bacon, skivor

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3053 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett45.5 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater48 g
varav socker11.3 g
Protein32.5 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bacon
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper, och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Under tiden, skär svamp i 1/2 cm tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp i 7–8 min, tills brynta och mjuka. Krydda med salt [1/2 tsk] och en nypa peppar.

Lägg över till en skål och täck med folie. 

Stek ägg
2

Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme. 

Knäck ägg [2 st] i stekpannan och toppa med finriven ost. Stek tills äggvitan är fast och äggulan har önskad konsistens, 4–5 min.

TIPS: Detta ger en rinnande gula, stek i 6–7 min för en fast gula.

Dela briochebröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda. 

Blanda gräslöksdressing
3

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda crème fraiche, gräslök, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Fyll briochebröd med gräslöksdressing, svamp, ägg och bacon.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image