Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. ”Tostada” betyder "rostad" på spansk och är helt enkelt en rostad tortilla som toppas med olika goda tillbehör. Vår version med guacamole, stekta räkor och srirachamajonnäs går snabbt att svänga ihop och passar perfekt som förrätt, snack eller tilltugg.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Avokado
1 st
Lime
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
5 g
Tex-Mex
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera minitortillas [1/2 paket] på en plåt med bakplåtspapper och bre med olivolja.
Grädda i ugnen i 4–5 min, tills gyllene.
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Skär lime i klyftor.
Mosa avokado med limesaft [2 tsk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med Tex-Mex och salt [1/4 tsk].
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Bre guacamole på rostade tortillas.
Toppa med räkor och srirachamajonnäs.