Söt och salt brunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Söt och salt brunch

Söt och salt brunch

4 portioner | med potatiskakor & pannkakor

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. En lugn morgon med en god brunch uppskattas av alla, oavsett om det är läslov eller vanlig helg. Vi slår på stort och serverar potatiskakor med bacon och gräslök, äpplepannkakor med sirap och yoghurt med päron och honungsrostade nötter.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

250 g

Bacon, skivor

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Sirap

300 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

50 g

Honung

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Päron

300 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till fritters

¼ tsk

Salt till fritters

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)8773 kJ
Energi (kcal)2097 kcal
Fett92.6 g
varav mättat37.7 g
Kolhydrater247.2 g
varav socker102.4 g
Protein62.3 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Gör potatiskakor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och riv potatis och lök grovt. Finhacka gräslök och ställ åt sidan.

Blanda potatis, lök, mjöl, salt och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Portionera ut potatissmet till 8 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Grädda potatiskakor i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och krispiga

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper. Rosta bacon i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Stek pannkakor
2

Under tiden, riv äpple grovt på ett rengjort rivjärn.

Vispa ihop vatten och pannkaksmix tills slätt i en stor skål. Rör ner äpple.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Rosta nötter
3

Grovhacka valnötter och mandlar.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötter, honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötter är täckta.

Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper för att svalna.

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna päron i 1 cm stora bitar.

Servera
4

Servera potatiskakor toppade med gräslök och bacon.

Häll upp yoghurt i glas och toppa med päron och nötter.

Servera pannkakor toppade med sirap.