Välkommen till marockansk fest! För att få den helt rätt smaken på vårt fläskkött marinerar vi det med vår fantastiska kryddblandning Saha-ras, innan vi steker köttet till perfektion. Vi kokar även couscous, som vi blandar med persilja, morot, vitlök och spetskål. Och vi är inte färdiga än, vi serverar nämligen härligheterna med en apelsin-persiljesalsa och krämig yoghurt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Saha-Ras
4
Kycklingbuljong
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
250
Skivad fläskkotlett
150
Förskuren spetskål
1
Morot
1
Apelsin
1
Bladpersilja
Smör (steg 1)
2.5
Vatten (steg 1)
Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka persilja. Riv morot (oskalad). Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och morot i 1-2 min. Tillsätt vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*, och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om och tillsätt hälften av persiljan.
Grovhacka mandlar. Skär bort ändarna av apelsin, och skala med en skarp kniv. Halvera apelsin på längden och ta bort vita hinnor. Tärna apelsin i 2 cm stora bitar. Blanda mandlar, apelsin och resterande persilja i en liten skål.
Skär kött i 3 cm stora bitar. Blanda kött, Saha-ras, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min, eller tills genomstekt.
Blanda spetskål, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera spetskål med händerna i 30 sek.
Blanda färdig couscous med spetskål.
Servera couscous och kött i skålar. Toppa med en klick yoghurt och apelsinsalsa.