Medelhavs-inspirerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad fläskytterfilé

Medelhavs-inspirerad fläskytterfilé

med ugnsbakad paprika och krämig tzatziki

Ikväll låt vi oss inspirera av Medelhavet, og lagar en fantastisk måltid med underbara ingredienser. Vi kryddar fläskytterfilé med vår egen medelhavskryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla, och rostar den sen till perfektion. Vi toppar vårt kött med en basilikaolja med chili, och serverar den med ugnsbakad paprika, fluffigt ris och krämig tzatziki.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Paprika

1 st

Paprika, grön

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

½ st

Vitlöksklyfta

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2696 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett21.7 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater72.7 g
varav socker10.7 g
Protein41.5 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte. 

Ugnsbaka paprika
2

Under tiden, tärna paprika i 3 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och salt.

Baka i ugnen i 15-25 min, tills mjuk och brynt. 

Rosta kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med salt och Medelhavets Pärla.

Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över kött till plåten med paprika [2 plåtar, 4P], och rosta i ugnen i 12-15 min. 

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör tzatziki
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. 

Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en kökshanduk.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.

Gör basilikaolja
5

Finhacka basilika.

Blanda basilika, chili [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en liten skål.

Skär kött i tunna skivor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kött, sky från foliepaketet och paprika.

Ringla över basilikaolja på köttet, och servera med tzatziki.