En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den ljuvliga såsen innehåller ricotta och härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandas med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med hyvlad hårdost, gräslök och solroskärnor för att ge rätten en extra twist!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Zucchini
200 g
Champinjoner
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
1 portionspåse
Gräslök
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
50 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Smör (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.
Skär svamp i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Fräs svamp i 2-3 min.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt zucchini och krydda med salt och peppar. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente’.
Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten.
Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja och sätt på lock för att hålla på värmen.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomat är mjuk, 2-4 min.
Sänk till låg värme.
Rör i grönsaksbuljong, ricotta, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl.
Rör i smör [1 msk | 2 msk] tills det har smält.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov, tills pastan är täckt med krämig sås.
Lägg upp pasta i skålar.
Strö över hyvlad ost, resterande gräslök och solroskärnor.