Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavsbiffar som får det helt rätta stinget av vår färdiga kryddblandning Panamat. Vi kokar även bulgur som vi blandar med citron och persilja. Vi serverar biffar och bulgur tillsammans med rostade grönsaker och citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
2
Tomat
2
Medelhavets Pärla
½
Lök
250
Nötfärs
25
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Citron
1
Bladpersilja
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta överst i ugnen i 10-20 min.
Finhacka lök [1/2 st, 2P] och persilja.
Blanda nötfärs, lök, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, Mamas favorit, persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Medan biffarna steks, tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till det kokande vattnet.
Koka bulgur i 9-10 min eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp bulgur, rostade grönsaker och biffar på tallrikar.
Toppa med en klick yoghurt.
Pressa över en skvätt citronjuice.