Calabresepesto är en smakrik pesto med paprika, ricotta och parmesan. I kvällens recept brer vi den på kolja och toppar sedan fisken med ett täcke av panko och chiliflakes som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Vi rostar också potatis, tomat och lök med rökt paprikapulver att servera som tillbehör vända med färsk rucola. Till sist väger vi upp hettan hos fisken och grönsakerna med en härligt svalkande vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 g
Chiliflakes
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
40 g
Rucola
60 g
Calabresepesto
½ st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rökt paprikapulver och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda panko, chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Placera den i en ny bakplåt med bakplåtspapper och bre calebresepesto på toppen.
Toppa med pankoblandning och tryck försiktigt fast den.
Tillsätt tomat och rödlök till plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta resterande tid.
Tillaga fisk i ugnen i 11–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skölj rucola.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd rucola med potatis och tomat precis innan servering.
Lägg upp potatispytt i djupa tallrikar.
Toppa med fisk.
Servera med en klick vitlöksyoghurt.