Medelhavsinspirerad calabresekolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad calabresekolja

Medelhavsinspirerad calabresekolja

med rökig potatispytt och vitlöksyoghurt

Calabresepesto är en smakrik pesto med paprika, ricotta och parmesan. I kvällens recept brer vi den på kolja och toppar sedan fisken med ett täcke av panko och chiliflakes som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Vi rostar också potatis, tomat och lök med rökt paprikapulver att servera som tillbehör vända med färsk rucola. Till sist väger vi upp hettan hos fisken och grönsakerna med en härligt svalkande vitlöksyoghurt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Stark
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 g

Chiliflakes

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

1 st

Tomat

1 st

Rödlök

40 g

Rucola

60 g

Calabresepesto

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2404 kJ
Energi (kcal)574 kcal
Fett17.6 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater65.2 g
varav socker11.8 g
Protein39 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rökt paprikapulver och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Gör calabresetäcke
2

Under tiden, grovhacka tomat.

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda panko, chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Toppa fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera den i en ny bakplåt med bakplåtspapper och bre calebresepesto på toppen.

Toppa med pankoblandning och tryck försiktigt fast den.

Ugnsbaka fisk och grönsaker
4

Tillsätt tomat och rödlök till plåten när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta resterande tid.

Tillaga fisk i ugnen i 11–12 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Tillsätt rucola
5

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd rucola med potatis och tomat precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatispytt i djupa tallrikar.

Toppa med fisk.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.