Medelhavsinspirerad grillostpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad grillostpasta

Medelhavsinspirerad grillostpasta

med zucchini och tomat

I den här medelhavsinspirerade rätten låter vi pastan koka direkt i tomatsåsen, vilket gör den extra krämig och smakrik. Vi kryddar med vitlök och örter och vänder den färdiga pastan med smör, spenat och ugnsbakad zucchini. Vi rostar samtidigt krutonger av pankopanerad grillost, som blir en gyllene och knaprig topping tillsammans med färsk basilika.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Zucchini

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Rökt paprikapulver

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Basilika

½ g

Chiliflakes

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Smör (steg 5)

6.5 dl

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5138 kJ
Energi (kcal)1228 kcal
Fett65.1 g
varav mättat34.3 g
Kolhydrater110.8 g
varav socker18.8 g
Protein48.3 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta zucchini
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuk.

Stek grillost
2

Under tiden, skär grillost i 2 cm stora bitar.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och olivolja [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Placera grillost på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

TIPS: Pressa försiktigt fast pankopaneringen på osten.

Stek lök
3

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.

Stel lök i 2–3 min, tills den mjuknat något.

Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver, Vitlöksflörter, chiliflakes [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk] och Medelhavets Pärla och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Koka pasta
4

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [6,5 dl | 13 dl], pasta och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till kastrullen.

Sänk till medelvärme och sjud i 12–14 min, tills pasta är "al dente".

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

TIPS: Tillsätt mer vatten om pasta blir för torr.

Tillsätt spenat
5

Grovhacka basilikablad.

Skölj spenat.

Tillsätt smör [2 msk | 4 msk], spenat, zucchini och en nypa salt till pastan och vänd runt tills spenat mjuknar precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med grillostkrutonger och färsk basilika.