En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med riven hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Zucchini
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
2
Tomat
1
Gräslök
4
Medelhavets Pärla
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
1
Smör (steg 5)
½
Salt (steg 4)
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen. Ringla eventuellt över en skvätt olivolja*. Sätt på lock för att hålla på värmen.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme. Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
Lägg upp pasta i skålar. Strö över riven ost och resterande gräslök.