Medelhavsinspirerad grönsakspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad grönsakspasta

Medelhavsinspirerad grönsakspasta

med krämig ricottasås och gräslök

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med hyvlad hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Selleri
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3047 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett34.1 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater80.9 g
varav socker8.5 g
Protein26 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär svamp i tunna skivor. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja* och sätt på lock för att hålla på värmen.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme. Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P]. sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

Blanda sås och pasta
5

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov, tills pastan är täckt med krämig sås.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Strö över hyvlad ost och resterande gräslök.