Ett skepp kommer lastat med receptet på en vegetarisk middag som hela familjen kommer att uppskatta! Vi hämtar inspiration från länderna runt Medelhavet och lagar gyllenpanerad grillost som vi serverar med rostad potatis och grönsaker vända med balsamvinäger. En tomatsallad med rucola och en calabresedipp med vitlök och yoghurt blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 g
Citronpeppar
1 portionspåse
Bladpersilja
300 g
Potatis
½ st
Zucchini
40 g
Rucola
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Vitlöksklyfta
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
60 g
Calabresepesto
½ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 tsk
Socker (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) och rödlök i 1 cm breda klyftor.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar.
Grovhacka persilja och tomat.
Skölj rucola.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Skär grillost i tunna skivor (3 per person).
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronpeppar och persilja i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Placera zucchini och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.
Tillsätt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] till plåten med grönsaker och vänd runt när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda calabresepesto, vitlök, yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda rucola, tomat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Vänd färdig potatis med rostade grönsaker.
Lägg upp rostade grönsaker, potatis och sallad på tallrikar.
Toppa med grillost.
Servera med en klick calabresedipp.