Medelhavsinspirerad panerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavsinspirerad panerad grillost

Medelhavsinspirerad panerad grillost

med balsamicogrönsaker och calabresedipp

Ett skepp kommer lastat med receptet på en vegetarisk middag som hela familjen kommer att uppskatta! Vi hämtar inspiration från länderna runt Medelhavet och lagar gyllenpanerad grillost som vi serverar med rostad potatis och grönsaker vända med balsamvinäger. En tomatsallad med rucola och en calabresedipp med vitlök och yoghurt blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Bladpersilja

300 g

Potatis

½ st

Zucchini

40 g

Rucola

1 st

Tomat

1 st

Rödlök

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Vitlöksklyfta

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60 g

Calabresepesto

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3538 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett44.7 g
varav mättat28.6 g
Kolhydrater73.8 g
varav socker16.5 g
Protein39.3 g
Salt7.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) och rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar.

Grovhacka persilja och tomat.

Skölj rucola.

Rosta potatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Panera grillost
3

Skär grillost i tunna skivor (3 per person).

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], citronpeppar och persilja i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
4

Placera zucchini och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. 

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka. 

Tillsätt balsamvinäger och socker [1 tsk | 2 tsk] till plåten med grönsaker och vänd runt när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda calabresepesto, vitlök, yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda rucola, tomat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Vänd färdig potatis med rostade grönsaker. 

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa med grillost.

Servera med en klick calabresedipp.