Medelhavskryddad blandfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskryddad blandfärspasta

Medelhavskryddad blandfärspasta

med krämig svampsås och färsk persilja

Ikväll drömmer vi oss bort till varmare grader och låter oss inspireras av mad från medelhavsområdet. Vi steker blandfärs som vi kryddar med vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi blandar köttet med stekta champinjoner, spaghetti, grönkål och mornaysås, och så garnerar vi med färsk persilja.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Blandfärs

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

200

Champinjoner

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4

Medelhavets Pärla

1

Bladpersilja

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

50

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)874 kcal
Energi (kJ)3656 kJ
Fett46.4 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater72 g
varav socker5.4 g
Protein38.6 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek blandfärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs och Medelhavets Pärla i 5-6 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek svamp
4

Lägg över stekt blandfärs på en tallrik.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp under omrörning i 3-4 min, tills gyllene.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Blanda samman
5

Rör i blandfärs, grönkål, kycklingbuljong, pasta, pastavatten [1 dl | 2 dl] och mornaysås i stekpannan. Sjud i i 2-3 minuter tills grönkålen har mjuknat.

Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torrt.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och strö över persilja.