Ikväll drömmer vi oss bort till varmare grader och låter oss inspireras av mad från medelhavsområdet. Vi steker blandfärs som vi kryddar med vår egen kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Vi blandar köttet med stekta champinjoner, spaghetti, grönkål och mornaysås, och så garnerar vi med färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
200
Champinjoner
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4
Medelhavets Pärla
1
Bladpersilja
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
50
Grönkål, skuren
1
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och Medelhavets Pärla i 5-6 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Lägg över stekt blandfärs på en tallrik.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp under omrörning i 3-4 min, tills gyllene.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör i blandfärs, grönkål, kycklingbuljong, pasta, pastavatten [1 dl | 2 dl] och mornaysås i stekpannan. Sjud i i 2-3 minuter tills grönkålen har mjuknat.
Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torrt.
Lägg upp pasta i skålar och strö över persilja.