I kväll drömmer vi oss bort till varmare breddgrader och låter oss inspireras av italiensk matlagning. Vi steker fläskfärs som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och vänder den med spaghetti, champinjoner, grönkål och vitlök i en krämig sås. Färsk persilja på toppen ger både smak och vacker färg och de som gillar lite extra sting strör över chiliflakes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Champinjoner
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4 g
Medelhavets Pärla
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Grönkål, skuren
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chiliflakes
250 g
Fläskfärs
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs och Medelhavets Pärla i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Lägg över stekt färs på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrörning i 3–4 min, tills gyllene.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Vänd ner färs, grönkål, kycklingbuljong, pasta, sparat pastavatten och matlagningsgrädde i stekpannan. Sjud i 2–3 minuter, tills grönkålen har mjuknat.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med persilja och chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.