Till kvällens middag hämtar vi inspiration från Medelhavskökets utsökta smaker. Vi använder souvlakikryddor för att smaksätta vår rostade potatis, som får sällskap av lök, tomat och grekisk salladsost i ugnen och till sist vänds med färsk rucola. Vi kryddar kycklingfilé med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och bryner den i stekpannan innan den får sköta sig själv i ugnen medan vi blandar ihop kvällens sås – syrlig och svalkande citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 g
Souvlaki-kryddmix
4 g
Medelhavets Pärla
½ st
Citron
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
400 g
Småpotatis
40 g
Rucola
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], souvlakikrydda och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene.
Under tiden, skär lök i 1 cm breda klyftor.
Skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Smula salladsost i en liten skål.
Tillsätt lök, tomat och salladsost på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta resterande tid.
Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda citronsaft [1/2 msk | 1 msk], yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Vänd rucola med potatis och grönsaker på plåten precis innan servering.
Lägg upp potatis, grönsaker och kyckling på tallrikar.
Servera med citronyoghurt.